Pokemon Go


Eh tabi bu yaştakilerin unutumadıklarından birisi pokemon, az izlemedik, tasolarıydı kartlarıydı gameboydu derken bir nesil büyüdü böyle. Şimdi ise Nintendo dan sonunda mobil uygulama pazarına giriş yapacaklarının duyurusunu almak bizleri ayrıca sevindirdi. Herşey aslında bu video ile başladı. Tabi herşeyden önemlisi insanları sokağa döküp gezdirir mi sorusu?

Pokémon Go konsept itibariyle bilindik Pokemon dünyası ile çok benzer olacak anlaşıldığı kadarıyla. Açık bir evrende, hatta GPS konum bazlı olarak farklı Pokemon türlerini keşfedecek, yakalayacak, değiş tokuş edecek ve tabii ki galibiyet için rakiplerinizle savaşacaksınız. Çoklu oyuncu desteği de sunması beklenen yeni Pokémon oyunu, yapay gerçeklikle bu alanda sınırları zorlayacak. (keşke google glass ile oynayabilsek.) Tabi bizim zamanımzda 100 kadar pokemon vardı, yenilerle bozdular, umarım onlar sonraki release’lerle gelirde bi süre zevkini alır, adapte olabiliriz 😀

OS ve Android cihazlar için duyrulan Pokémon Go’nun çıkış tarihi ise 2016 olarak belirtildi. Yani Pokémon Go’nun kesin çıkış tarihiyle ilgili bir net bir tarih ortada yok fakat pokemon red ve green’in 27 şubat 1996 yılında çıkması en azından 20. yılını kutlamak ve bunu birleştirmek adına en kuvvetli ihtimal olarak gözükmekte.

Bu arada telefon açık gezmiyorsunuz anladığım kadarıyla bluetoothlu bir bileklik yada “pokeball” vari birşey var çevrede pokemon master veyahut pokemon varsa sizi uyarıyor.

Tabi bir de oyunun ülkemizde kullanıma açılmasından sonra olabilmesi muhtemel bazı durumlar var. 😀

https://twitter.com/ucmantan/status/642251054592172032
https://twitter.com/IsaacCabrera/status/642460314181746688 https://twitter.com/ezgiekinci_/status/642260778352050176

Yayınlayan

aemrezorlu

kişisel blog, teknoloji, sanat, müzik, film, yazılım, telefon

Yorum bırakın