iphone 6s


AdsızNe zamandır yazmıyordum derken iphone 6s ve söz arkadaşlarıyla birlikte bende tekrar sahalara döneyim dedim fırsatını buldukça. Bunca zamandır android müdavimiyim ama hak vermek gerek tabi tasarım ve spec anlamında güzel bir parça çıkartmışlar ortaya. Heleki Apple lansmandaki sloganında dediği gibi iPhone 6S “Her Zamankinden daha güçlü”göz boyama lafına artık bende inanıyorum 🙂 Hem de bu seferki fark Apple’a göre iPhone 5, 5S arasındaki farktan daha büyük bir fark. Cihazın donanımına bi göz atacak olursak iPhone 6S, FitFET üretim mimarisine sahip, 14nm teknolojisiyle üretilmiş yeni A9 işlemci ile geliyor. Yeni işlemci iPhone 6S’de güçlü bir performans sunmanın yanı sıra enerji verimliliği de sağlıyor. Bu işlemci sayesinde de iPhone 6S’in kullanım süresi uzuyor. Ayrıca yıllardır RAM konusunda bir değişikliğe gitmeyen, iPhone 6 ve 6 Plus modellerinde 1GB RAM kullanan Apple, iPhone 6S’de 2GB RAM kullanacak, ki bu da beni kendine çeken artılarından sadece bir tanesi.

 

a9

Daha düne kadar alt segmentte gm android one’ı tavsiye ettiğim arkadaşlara 2gb ramini övsemde sanki çok elde kaldı gm android one. tabi ses sorunları dual sim ve 720p desteği, bir nebze de olsa saf android deneyimle hız kazansa da burada “saf” ios’tan bahsediyoruz şimdi.

O yüzden “Benim X Android telefonumda daha çok RAM var” diyen arkadaş; senin telefonunda kullanılan işletim sistemi “o” kadar RAM’e ihtiyaç duyarken iPhone’da kullanılan işletim sistemi “bu” kadar RAM ile rahatça çalışabiliyor. Zamanında bu sözü tutsam da artık sadelik lazım affına sığınıyorum 🙂

Diğer özelliklerden bahsedecek olursak 12 MP iSight kamera ile 4k video çekiyormuşuz.  O.o. 5mp ön kamera ve yeni nesil touch id ile çok hoş olacak sanki 🙂 Bunları yazarken diğer android amiral gemilerinden bahsetmekten kaçınmaya çalışıyorum lütfen mazur görün. Çünkübitmeyen android/iphone savaşını alevlendirmenin manası yok şu konumda.

Eklemeden geçmeyelim, iphone 6s 4.7″ ve 6s plus 5.5″ tabiki 3d touch özellikli retina hd ekranla geliyor. Benim gibi ufak telefon seviyorsanız, 6s iyidir. Kapasite olarak 16gb – 64gb ve 128gb modellerle gelecek, 16  ve 64 hemen bitecektir.

Apple pencil’e de değinmek istiyorum. Sonunda akıllılık etti. Hey gidi samsung stylus pen az kullanmadım seni çok güzel performansın vardı, Apple artık çıkardığına göre aynı tadı yakalamıştır diye umuyorum ama bi akasyaya uğrayıp denemek gerek almadan önce.

Türkiye fiyatlarını belli olmamakla beraber iPhone 6S Kanada, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Japonya ile birlikte ABD’de 25 Eylül’de satışa sunulacak. Diğer ülkeler için Apple çok yakında olacağını kulislerde dolaşıyor. Fakat unutmadan US fiyatlarının kontratlı fiyatlar olduğunu yine benzer/daha yüksek fiyatlardan ön satışlarla başlayacaktır. TR’de stok sıkıntısı çekeceğine eminim, ekimde alırsanız şanslı sayın kendinizi, olur da elime geçerse “bi şekilde” 😀 duygu ve düşüncelerimi paylaşacağım. cya next time.

Detaylı bilgi : http://www.apple.com/tr/iphone-6s/

 

Yayınlayan

aemrezorlu

kişisel blog, teknoloji, sanat, müzik, film, yazılım, telefon

Yorum bırakın